Rólunk

„Büszkén vállalva nagyszüleink gasztronómiai hagyatékát”

A házias ízek, a tiszta zamatok, a vidékre jellemző minőségi hústermékek iránti lelkesedésemet szüleimtől, nagyszüleimtől örököltem. Rajongásom olyan mértékűvé vált, hogy eltökéltem: megpróbálom újra felfedezni, másoknak is megmutatni ezeket az időközben elfeledett ízeket – ezért alapítottunk családommal egy manufakturális húsipari műhelyt, a Székelyhús Kft-t, amely immáron 25 éve működik.

A műhely szakmai célja, hogy megőrizzük, megmutassuk és továbbadjuk a minőségi hústermékek készítésének hagyományát, a regionális ízeket, büszkén vállalva nagyszüleink gasztronómiai hagyatékát. Műhelyünkben kizárólagosan hagyományos technológiákat alkalmazunk, gondos és jól képzett szakemberek munkáját dicséri minden egyes kolbász, sonka vagy szalonna. Termékeink a tájegységünkre jellemző ízvilágot reprezentálják, és a manufakturális gyártás elviségének, a régi idők hagyományainak megfelelően semmiféle adalékanyagot nem tartalmaznak.

Az általunk követett gyártástechnológia egyik fontos lépése az előpácolás; sokéves tapasztalatunk szerint a fűszeres szárazpác kiemeli, mélyíti és gazdagítja az ízeket, így még finomabb hústermékek kerülhetnek a vásárlók asztalára. Szintén a minőség iránti elkötelezettségünket példázza, hogy csakis gondosan válogatott alapanyagokkal dolgozunk. Ezeket az alapanyagokat kizárólag magyarországi, zárt rendszerű vágóhidakról szerezzük be. A minőségi alapanyagoknak, a saját feldolgozóüzemnek, az alkalmazott technológiáknak köszönhetően az alapanyag forrásától egészen a vásárlók asztaláig tudjuk követni a termékeinket, garantálva a következetesen magas minőséget – amit a fogyasztók elégedettsége mellett a rendszeresen auditált minőségbiztosítás is szavatol.

ifj. Székely József

Cégtörténet

1992: A Székely és Társa Kft. megalakítása. Megkezdi a működését a nagykereskedelmi részleg.

2010: Megnyílik a Székelyhús mintaboltja.

2014: A Székelyhús saját feldolgozóüzemének megnyitása. A vállalkozás saját márkás, magas minőségű termékekkel lép piacra.

2014: Megnyílik a Gastro Piac szaküzlet, a Székelyhús saját mintaboltja.

2015: Megnyílik a Bodrimalac Kajálda. A vásárcsarnokban üzemelő bisztró konyhája a Székelyhús magas minőségű húsait és más termékeit használja.

Referenciák

A Székely és Társa Kft. 1992 óta sikeresen működő, mirelit kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozás, közel ezer partnercég, étterem, szálloda, nagykonyha beszállítója. Termékkínálatunkban minőségi termékeket ajánlunk, amelyeket többnyire Magyarország és az Európai Unió gyártóitól szerzünk be. A vállalkozás eredményességét és korrekt üzletpolitikáját példázza, hogy a nagy beszállítók kiemelt partnerként kezelnek bennünket, ezáltal versenyképes árakat és előnyös üzleti konstrukciókat garantálunk partnereink részére.

Referenciabeszállítóink:

  • Amarin Corporation Kft.
  • Barilla
  • Berekhús Rt.
  • Böllér Kft
  • Bonduelle
  • Csoknyay Manufaktúra Kft.
  • Fejős-Hús Kft
  • FEVITA
  • H-H Kft. Létai Húsüzem
  • Halász Gábor Húsüzeme
  • Horváth-Hús-Kft.
  • Kaiser Food
  • KOMÉTA
  • Krásno
  • La Verde
  • Liver Kft.
  • McCain
  • Mecom
  • Molino Di Ferro S.p.A
  • Nádudvari Élelmiszer Kft.
  • Palcsó Zoltán Kereskedelmi Kft.
  • Pásztór Hús Kft.
  • RISERIA CAMPANINI SRL
  • SWISS Laboratory
  • Tamási-Hús Kft.
  • Tatár Pékség Kft.
  • Vinica